Jetpack

WordPress.com har kommet med en pakkeløsning av forskjellige plugins/innstikk til blogger. Det gjelder da hovedsaklig for de som har wordpress blogg på egen server at det her er nyttig, men kanskje litt for de som har wordpress.com blogg også?

En rask innføring i den for de som vil ha.

  1. Det er helt frivillig å bruke den, bloggen din vil virke uansett
  2. Hvis du vil bruke den må du registrere deg for en wordpress.com konto, det er gratis.
  3. Praktisk for de med egen server til wp.org blogg
  4. Gir mange funksjoner, men tar lite plass og er lettkjørt
  5. Lastes enkelt inn til bloggen via Innstikk -> legg til nytt innstikk – søk opp Jetpack

Funksjonene i den er:

WordPress.com stats: Som er en statistikk over hvor mange besøkende du har på bloggen, hvilke sider de leser på, hvilke søkeord folk bruker for å komme frem til bloggen din og hvilke linker de klikker på fra din blogg.

Sharing: Gir forskjellige muligheter for at leserne på bloggen din skal kunne dele det med andre, via facebook, twitter, google+, e-mail og mer

Subscriptions: Lar leserne av bloggen din abonnere på kommentarer eller innleggene dine, hvis de vil abonnere får de en e-post hver gang det skjer noe nytt.

Spelling and Grammar: Bør oversees foreløpig, med mindre du skriver på andre språk enn norsk, for norsk ordliste er ikke lagt inn ennå.

Vaultpress: Automatisk backup av bloggen din, koster penger denne, det øvrige er gratis

Gravatar Hoovercards: De små symbolene som liksom er oss kalles også avatarer. Det finnes en tjeneste som kalles Gravatar, den gjør det sånn at symbolet følger deg rundt på andres blogger. Med gravatar hoovercard blir det litt som i gamle dager, de som legger igjen kommentarer legger også igjen visittkortet sitt. Hvis de har en Gravatar konto altså.

Shortcode embed: Gjør det enklere å legge inn videoer fra youtube, flickr bilder osv osv

WP.me shortlinks: Lager enklere adresser av sidene du har på bloggen din, den adressa dette innlegget her har er: http://www.havheksa.no/nettsjaman/archives/93, ikke det aller lengste, men det kunne vært enklere, f.eks http://wp.me/p1vuEQ-1zJQ Egner seg best for dem som har milelange overskrifter 😉

Beautiful math:  Okey, denne er for nerder, mer nerdete enn meg også. Men den gjør det mulig å lage herlige matematiske utregninger i blogginnlegg.

Extra sidebar widgets: Gir deg et par ekstra widget (de greiene som ligger i sidebarene) f.eks mulighet til å legge til twitter, eller bilder.

Enhanced distribution: Gjør at innlegg osv havner kjappere ut i søkemotorene. Litt som ping, for de som kjenner til det systemet.

Det skulle vel være det hele tror jeg, regner med at dette fører til hodebry for noen, men hele greia kan som sagt også oversees. Mens andre vil synes den er nyttig, har du spørsmål så still de gjerne på kommentarplass her 🙂
Eller du kan lese mer på Jetpack.me

Om Cassandra

Ta en liten dert nerd, legg til en porsjon designer, krydre med litt fotointeresse, stek det hele i erfaring på over 15 år og vips så sitter det en Nettsjaman der ;)