Openwith.org

Det finnes noen mennesker som legger ned betydelig arbeid for at vi andre skal ha en grei hverdag når vi sitter foran pc-en. Noen av disse engler jobber med prosjektet openwith.org
Takket være dem klarte jeg meg i et helt år med bare bruke gratis programmer til absolutt alt jeg gjorde med pc-er. Som ikt-ansvarlig, tekniker på nettportal, designer, grafiker pluss litt til så sier ikke det lite.
Under her kan du lese hva de sjøl sier:
OpenWith.org has one purpose.
To provide you with free programs to open any file extension.
It’s as simple as that.
OpenWith.org is run by a group of computer programmers who don’t mind helping out our friends and family with their computer problems. In fact, we enjoy helping people. That’s why we created this site.

Meningen er altså: Du har en helt ny pc, der mangler alle de herlige programmene du hadde på den gamle. Og mange av de flotte bildene dine, musikken, eller kanskje også tekstfilene, kan ikke leses av den nye pc-en. Feilmelding etter feilmelding dukker opp.

Da husker du plutselig at: Hmm, nettsjamanen skrev noe om det her… du kikker etter her, klikker på linken til openwith.org og vips, der kan du skrive inn etternavnet til den gjenstridige fila. La oss si at det er en .wma fil. Da får du fort vite at av gratisprogrammer som kan åpne den finnes det 4 stykker.

Men det glupe stopper ikke der, neida. Du kan nemlig også laste ned et av de programmene med en eneste gang. Helt gratis!

Det finnes selvsagt noen ting som ikke har umiddelbar løsning der, men de er sjeldne. F.eks filer fra Microsoft office, men de kan åpnes med Open office, selv om det ikke er anført.

 

Om Cassandra

Ta en liten dert nerd, legg til en porsjon designer, krydre med litt fotointeresse, stek det hele i erfaring på over 15 år og vips så sitter det en Nettsjaman der ;)