Mac og virus

-Jeg vil ha en Mac
-Hvorfor det?
-Fordi det ikke finnes virus på de…

Denne diskusjonen i forkortet form utspinner seg gjerne når noen har hørt fra noen at det er jo sånn… osv.


Så hva er det egentlig med Mac? Jo, det er den type maskin som alltid har blitt sett opp til av journalister, fotografer, ja enhver som lever av å publisere noe, enten det er på trykk eller nett. Et godt rykte som Mac har klart å beholde, enten det er fortjent eller ei, helt frem til nåtiden.

Proffenes Mac. Som bildebehandler, tekstbehandler og publiseringsverktøy for proffe har den fortsatt en god plass blant entusiastene. Den plassen kan den godt få fortsette å ha. Selv om det i dag er mulig å få all den programvaren som tidligere var forbehold Mac også for Pc, ihvertfall det aller meste. Kraften i maskinene tåler også å sammenlignes, hvis man tar utgangspunkt i samme pris for de.

Moteikonet Mac. Faktisk så har Macens store oppblomstring i den senere tid vært mer et motefenomen enn noe som helst annet. Man følger jo med i verden der man sitter på cafe og drikker latte med macen oppslått på bordet.

Virusfri Mac. Ja det var nå det da, for den er faktisk ikke mer virusfri enn en pc lenger. Så lenge det var Proffenes Mac gikk det bra, for hvem gidder å lage et virus for en veldig snever gruppe? Det tar tid å lage et virus, og de som gjør det vil gjerne ha litt igjen for tiden de legger ned i det. Når Mac begynte å bli Moteikonet Mac da først gikk det galt. For da var det mange som gjerne ville ha den. Det gode ryktet som virusfri i tillegg til å være moderne, jo, det måtte være en ypperlig sak da.

Problemet nå er blitt at mange lever i den tro at Mac fortsatt er virusfritt. De er ikke obs på at det er feil. Vips så er det blitt attraktivt å lage virus til de. Kanskje det er nerdenes hevn over de «kule» fra ungdomstida? Jeg vet ikke, IT-avisen skriver i dag om det verste Mac-viruset noensinne. Kan hende vi er tryggere vi som bruker pc? Vi er i det minste klar over at vi kan få virus på maskinene våre…

Tags: , ,

Om Cassandra

Ta en liten dert nerd, legg til en porsjon designer, krydre med litt fotointeresse, stek det hele i erfaring på over 15 år og vips så sitter det en Nettsjaman der ;)