Velge rett utstyr – del 1

Å kjøpe seg elektronisk  utstyr som pc-er, kameraer og lignende kan være et mareritt for mange. I mange tilfeller også et lite mareritt for lommebok eller kredittkort. Men det finnes enkle måter å omgå de verste fellene på.

Alle kjenner vel en eller flere som skryter som besatt av sine elektroniske nyvinninger? 😉 Alt etter type utstyr som omtales så hagler det gjerne med flotte ord som megapixler, ram, harddisk, hastighet, osv. Gjerne i en grad som viser at skryteren ikke har den minste peiling egentlig 😉

For poenget er jo at skal man vise hvor godt utstyret en har kjøpt er så trenger man mer enn bare de tekniske spesifikasjonene. Nettsjamanen blir ofte utsatt for sånne skrytere og det har satt igang vurderingen av at en artikkelserie om dette er nødvendig.

De færreste har bruk for en Mac til 10.000 kroner for å surfe nyheter og lese på facebook. De har heller ikke bruk for et dyrt speilreflekskamera for å ta «festlige» bilder til å legge ut på nett. Ei heller trenger man en dyr fotoprinter for å printe ut tekstdokumenter.

Fakta er, og det her er skremmende, at utstyret aldri blir bedre enn det brukeren er.  Så hva hjelper det å ha et kamera med 14 megapixler hvis alt man skal gjøre er å legge ut bilder på facebook? Ingenting! Hvilken nytte har man av en pc/mac til 15.000,- hvis det eneste man kan er å slå den på, såvidt? Himla dyr skrivemaskin kaller jeg det 😉

For snart to års tid siden satte jeg igang et prosjekt, hvor mye kan man få til med utstyr til under 2.500,- et beløp som dekker pc, kamera, printer og programvare. Jeg kan love dere, det var mye 😉

Ide neste artiklene viser jeg litt av det som er blitt til i den perioden, presenterer utstyret og gir tips om hvordan man kan velge rett i den store vrimmelen der ute.

Om Cassandra

Ta en liten dert nerd, legg til en porsjon designer, krydre med litt fotointeresse, stek det hele i erfaring på over 15 år og vips så sitter det en Nettsjaman der ;)